Kwaliteit van de brandstof

Is er een groot verschil in kwaliteit van de brandstof in tankstation van merk A of B? Die vraag hebben we al meermaals tegengekomen in onze inbox en op het internet. En heeft merk A op al zijn locaties dezelfde kwaliteitsvolle brandstof of kan dit ook verschillen?

Kwaliteit brandstof

Belangrijk om mee te beginnen is dat de brandstof, de stations en de pompen op regelmatige basis worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat dit steeds van een goede kwaliteit is. Deze brandstof moet namelijk voldoen aan allerlei Europese richtlijnen. Daarnaast kunnen we de mythe van het verschil in kwaliteit snel buiten gooien.

Want de meeste merken nemen hun brandstof af van op hetzelfde depot en van uit dezelfde tanks, ook dus merk A en B 😉. Dus veel verschil zal hier niet op zitten. Wel doen sommige bedrijven er nog extra additieven bij, zoals SHELL met hun V-Power, maar het basisproduct blijft steeds hetzelfde kwaliteitsvolle product.

Bij MAES zorgen we er telkens voor dat je een brandstof krijgt met uitstekende kwaliteit. Zodat je steeds gerust kan tanken zonder je zorgen te maken. Deze kwaliteitsvolle brandstof kan je in al onze stations terugvinden, of je nu bij onze SHELL-stations, ESSO-stations, OCTA+ stations of bij onze MAES-tankstations tankt! En dat allemaal via één tankkaart.