HVO getest door Snel Logistic Solutions en DAF Trucks

HVO is een gloednieuwe duurzame brandstof gemaakt van afval- en reststromen die een volwaardig alternatief vormt voor fossiele dieselolie. Eén blik op de cijfers maakt duidelijk dat de ecologische voetafdruk van HVO een pak kleiner is dan die van gewone diesel: HVO l stoot tot 89% minder CO2 uit, 33% minder fijn stof en 9% minder stikstof. Een ander groot voordeel is dat je wagen niet aangepast hoeft te worden om op HVO te rijden. Je voegt dit duurzame alternatief simpelweg aan je gewone diesel toe, of je gooit er je hele tank mee vol. Om uit te zoeken hoe dit innovatieve product het in de praktijk doet, ging MAES een partnerschap aan met Snel Logistic Solutions en DAF Trucks. Zo rijdt er binnen dit testproject momenteel een gloednieuwe DAF CF op HVO.

MAES CleanDiesel

Koploper in milieuvriendelijke brandstoffen

MAES mag zich een echte koploper noemen op het vlak van milieuvriendelijke brandstofalternatieven – en dat niet alleen dankzij de lancering van HVO op de Belgische markt. Daarvoor stelden we namelijk al als één van de allereersten AdBlue en CNG ter beschikking.

HVO bestaat uit een zogenaamde tweede generatie biobrandstof, en daar zijn we terecht trots op. Dit wil namelijk zeggen dat het product gewonnen wordt uit restafval en niet uit levensmiddelen. Zo zijn we zeker dat HVO onze planeet niet onnodig belast en een grote stap in de goede richting betekent. De biodiesel past perfect binnen een duurzamere levensstijl, waarbij vooral eindklanten steeds meer belang hechten aan de zuiverheid van hun volledige supply chain.

De handen in elkaar met Snel Logistic Solutions en DAF Trucks

Snel Logistic Solutions en DAF Trucks geloven sterk in HVO als alternatief voor fossiele brandstoffen. Het eerste bedrijf zal daarom haar DAF-vrachtwagens drie maanden lang op HVO laten rijden, zodat het het verbruik en de uitstoot ervan kan vergelijken met dat van haar andere wagens, waaronder 3 LNG-voertuigen en 147 andere dieselvoertuigen. Bij Snel Logistic Solutions tanken ze HVO overigens gewoon op het bedrijventerrein, want MAES installeerde er een tank van 10.000 liter en zorgde voor een levering ter plaatse.

Een mooie toekomst voor HVO

Bij MAES hebben we alvast het volste vertrouwen in de resultaten van het testproject. We hopen dan ook dat de Belgische overheid dit product, net als andere alternatieven, zal ondersteunen én dat nog meer bedrijven willen meestappen in dit verhaal. Door consequent alternatieven te zoeken voor de (eindige voorraad aan) fossiele brandstoffen, kunnen we samen onze ecologische voetafdruk verkleinen.

Meer weten over dit project? Raadpleeg dan de website van DAF België.