Brandstoffilter verstopt

Een brandstoffilter zorgt ervoor dat er geen vuile deeltjes ongehinderd in de brandstofpomp en injectiesysteem van de motor terechtkomen.

Wagenproblemen?

Wanneer deze te vervangen?

Beste dat je dit laat vervangen tijdens het jaarlijks onderhoud. Je kan dit natuurlijk ook zelf doen. Zo zorg je steeds voor een propere filter en voorkom je eventuele schade. Als de filter verstopt zit kan je dit herkennen aan de volgende symptomen:

  • Motor start slecht of niet of valt uit tijdens het rijden
  • Het motorcontrole lampje gaat branden
  • Motorprestaties nemen gevoelig af
  • Motor schokt bij indrukken pedaal.

 Kan je deze zelf vervangen?

 Je kan dit steeds door de garage laten doen, maar eigenlijk is het vervangen van de filter meestal niet zo moeilijk te doen al hangt dit natuurlijk af van wagen tot wagen. Meestal is de brandstoffilter vrij makkelijk toegankelijk. Bij een dieselwagen kan je de filter verwijderen uit het motorcompartiment. Dan moet je enkel de sensor verwijderen en brandstofslangen of hun klemmen loskoppelen. Benzinefilter daarentegen worden meestal aan de onderkant van het voertuig of in de motorruimte geïnstalleerd, maar bevinden zich steeds langs de brandstofleiding. Bij beide heb je meestal geen speciaal gereedschap nodig.