Win een vlucht met de MAES-Luchtballon

Wat mag je verwachten met een ballonvaart van MAES & Fly The Sky?

We geven telkens een ballonvlucht in onze MAES ballon voor één persoon weg. Wens je bij te boeken om één of meerder vrienden mee te nemen dan kan dat zeker! Via Fly The Sky kan je makkelijk extra plaatsen boeken. Per persoon kost je dit €130, voor meer info kan je hier terecht. Maar wat staat je nu juist te verwachten als je de prijs wint?

Eens je tot winnaar bent uitgeroepen van onze MAES Ballonvlucht geven we je naam en gegevens door aan Fly The Sky, de piloot en zijn crew van Fly The Sky zijn immers verantwoordelijk voor de vlucht. Met hen kan je de verdere details regelen.

MAES Luchtballon

Wat staat er me juist te wachten bij de ballonvlucht?

Je mag toch rekenen dat deze activiteit al gauw 3 tot 4 uur duurt. Als eerste wordt je natuurlijk begroet door de piloot en zijn crew. Je krijgt een korte briefing en kan dan, indien je dat wenst, mee helpen om de ballon startklaar te maken. Vervolgens ga je de lucht in en ga je toch ongeveer een uurtje kunnen genieten van het ontzettende prachtige uitzicht, eventueel met glaasje champagne erbij. Daarna zet de piloot de landing in en mag je, indien je terug wil, terug helpen om de ballon in te pakken.

Is ballonvaren veilig?

Ja hoor, je hoeft je geen zorgen te maken. Ballonvluchten zijn door de jaren heen heel veilig gebleken. De piloten van Fly The Sky zijn ook ervaren piloten die varen met een kwalitatief en jaarlijks gekeurde ballon. Gezien de ballonvlucht enkel kan doorgaan wanneer de weersomstandigheden veilig zijn, ben je steeds zeker van een veilige vlucht.

Kan iedereen meedoen met de wedstrijd en vooral mee de ballon in?

Belangrijk is dat je mee moet doen met de actie en onze Facebookpagina liken! Pas dan kom je in aanmerking om de wedstrijd te winnen. Daarnaast kan iedereen mee in de luchtballon. Enkel kinderen moeten boven 1m25 zijn en natuurlijk vergezeld worden van een volwassen persoon. Zwangere vrouwen raden we wel ten sterkste aan om hun ballonvaart te verschuiven naar een latere datum.

Wanneer kan de ballonvlucht plaats vinden?

Dit spreek je af met Fly The Sky, van zodra er een datum wordt vastgelegd bekijkt de piloot en crew de laatste meteo. Heb je een afspraak voor een avondvlucht, dan kan de piloot pas tegen 14-15u die dag met zekerheid bevestigen of de vlucht doorgaat, je wordt hiervan op de hoogte gebracht. Heb je een ochtendvlucht dan mag je deze telefoon in de avond ervoor verwachten. Vroeger kan niet omdat ze rekening moeten houden met de laatste meteogegevens voor de veiligheid!

Belangrijk om te weten is dat de ballonvaart steeds plaatsvindt vroeg in de ochtend of bij valavond. De reden hiervoor is het fenomeen thermiek, dit zijn opstijgende warme luchtbellen. Een ballon die terecht komt in zo’n speling van de luchtlaag wordt onhandelbaar. Bij zonsopgang en valavond heeft de zon minder kracht en verdwijnen deze wervelingen. In de winter is dit fenomeen er volledig niet en zouden we zo goed als heel de dag kunnen varen, enkel is de temperatuur er dan niet.

Waar wordt er afgesproken?

Het vertrek zal steeds plaatsvinden in het Waasland, en dit op hun vaste opstijgterreinen (Waasmunster, Stekene, Moerbeke, Sint-Niklaas, Berlare, Destelbergen, Lochristi,…) De piloot kiest zelf zijn opstijgterrein, dit in functie van de windrichting. Er is wel een mogelijkheid dat we ter plaatse bij jou gaan opstijgen, maar dit kan enkel als je zelf een volle mand boekt (dus vanaf 5 personen). Natuurlijk mogen er ook geen restricties in het luchtruim zijn waar je wilt vliegen, dus over Zaventem bijvoorbeeld is natuurlijk geen optie. Daarnaast hebben ze dan wel een ruimte nodig van 50m op 50m zonder obstakels en met toestemming van de eigenaar van de ruimte.

Waar zullen we landen en hoe geraak ik terug na de landing?

We kunnen op voorhand wel aan de hand van de wind een schatting geven waar we ongeveer gaan landen. Maar de exacte plaats kunnen we nooit met zekerheid zeggen. We vragen aan de passagiers steeds om een volgwagen te voorzien om de ballon te volgen. We kunnen je garanderen dat ook dit zelf een belevenis is, zo kan je familie en/of vrienden de ballonvlucht mee volgen van op de grond! Vervoer terug kan ook steeds voorzien worden, maar dit brengt wel extra kosten met zich mee.

Welke kledij moet ik dragen?

Kleed je comfortabel maar met stevige schoen! Voor de dames raden ze aan om zeker geen hoge hakken aan te doen! Daarnaast moet je je zeker ook niet te warm kleden, de ballon drijft met de wind mee, dus in de mand voel je geen wind. De branders stralen ook deels wat warmte uit naar beneden, dus daar is het meestal iets warmer dan op de grond. Een truitje of jasje voor na de landing ’s avonds kan wel aangenaam zijn.

Wat als ik hoogtevrees heb?

Een vraag die natuurlijk veel voorkomt, maar hoe gek het klinkt meestal heb je in de ballon niet al te veel last van hoogtevrees, ook al ben je hier gevoelig voor. Dit komt omdat hoogtevrees meestal voorkomt bij plaatsen waar er contact is met de grond. Wanneer je bijvoorbeeld op een ladder of toren staat is er contact met de grond en daar heb je last van hoogtevrees, maar gezien er geen contact is met de grond hebben de meeste mensen hier geen last van in de ballon.

Mag ik foto’s nemen en/of filmen?

Natuurlijk! Je kan zelfs je foto’s en filmpjes met ons delen! We raden zelfs aan om zeker genoeg opslagcapaciteit & batterijen te voorzien, want het zicht is foto waardig!

Mag ik roken in de ballon?

Een uurtje in de lucht is voor sommige rokers wel wat lang, daarom krijgen ze deze vraag regelmatig. En terecht, gezien ze op propaangas vliegen is roken ten strengste verboden. Eens ze geland zijn kan je natuurlijk wel, maar dit op veilige afstand, je sigaretje roken.

 

De luchtballonvlucht met onze MAES-luchtballon kan je natuurlijk ook gewoon boeken zonder mee te doen met onze wedstrijd. Voor meer info en boekingen kun je altijd terecht bij Fly The Sky.